Mikä ihmeen Suomalainen eroseminaari?

Suomalainen eroseminaari – näin siinä mennään

Oman kivun näyttäminen ei ole helppoa. Kuitenkin silloin, kun kaikilla on sama kipu, toisten aito ymmärtäminen saman kokemuksen äärellä poistaa tuskan ja häpeän verhoja. Silloin on helpompaa tunnistaa ja puhua kaikesta ikävästä kokemastaan. Kokemusten mielessä oleva suuruus pienenee ja mieli saa tilaa hengittää. Mieli päästää irti asioista, joita se ei tarvitse enää.

Apua erosta selviytymiseen

Ero on ihmisen elämän suurimpia menetyskriisejä. Kriisi on elämänvaihe, jossa asian kohtaaminen ja sen tajuaminen aiheuttaa shokin. Tieto voi tulla kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tuon shokin jälkeen alkaa reagoimaan ymmärrykseen parisuhteen päättymisestä. Sitä seuraa pidempi työstämisvaihe, jossa asiaa käsittelee. Käsittelyn jälkeen pystyy irtaantumaan asiasta ja pääsee orientoitumaan uuteen elämänvaiheeseen.

Koska ero usein on traumaattinen kokemus, on siihen silloin saatava apua. Suomalainen eroseminaari on vakiintunut eroauttamisen keino.

Suomalainen Eroseminaari
Apua eroon on tarjolla. Sinun tarvitsee vain tarttua siihen.

Joka ei halua tulla ryhmään mukaan, voi käydä kanssani läpi valmennuksen samoilla teemoilla. Myös verkkokurssi vie eteenpäin eron täyttämästä tuskasta.

Suomalaisen eroseminaarin teemat

Eroseminaarissa kuljetaan eron aiheuttamien tunnetilojen läpi pelosta toiveikkuuteen. Erosta selviäminen on prosessi, joka etenee teemojen kautta ero-ohjaajan vetämänä. Teemoja tukevat vapaaehtoiset tehtävät ja samaan aikaan luettavat kohdat oheiskirjallisuudesta.

Ensimmäinen ilta on tutustumisilta, jossa käydään läpi eroseminaarin menetelmää sekä tutustutaan ryhmän muihin jäseniin. Tämä auttaa vertaistuen liikkeelle lähtemistä. Muista ryhmäläisistä tulee matkaseurue, joka tukee vaikeissa hetkissä ja iloitsee matkan etenemisestä.

Muut illat kuljettavat eroon kuuluvista voimakkaista tunnetiloista kolautetun itsetunnon kohottamiseen, identiteetin ja kasvun pohdintaan, sekä itsetuntemukseen ja parisuhteen ymmärtämiseen liittyviin asioihin.

Matkalla löytää omaa, ehkä kadotettua itseään ja pääsee jopa unelmoimaan siitä, mitä loppuelämältään oikeasti haluaa.

Tunnetilat – miten ne muuttuvat eroseminaarin aikana

Matkan alussa ihmiset ovat kipeitä, itkuherkkiä, syyllisen tai syyttömän naamion ylleen vetäneitä riippuen siitä, ovatko olleet eropäätöksen kuulijoita vai itse päättäjiä. Prosessi on samanlainen sama kummassa roolissa olet ollut. Matkan määränpää on joka tapauksessa syvemmin itsessä ja tulevaisuudessa.

Matkan alussa sukelletaan omiin oman kasvatuksen kautta saatuihin toimintamalleihin ja rakkauden hakemisen tapoihin. Niiden avulla on elämässä selviydytty ja niitä on käytetty parisuhteessakin. Tämän oivaltamien auttaa kun on tarve etsiä syitä parisuhteen katkeamiseen.

Tuo alku auttaa ymmärtämään oman parisuhteen kehitystä, samoin se avaa kumppanin toiminnan taustaa. Kun ollaan menty vihan ja surun teemojen läpi, alkaa ihmisiä jo hieman helpottamaan. Ryhmässä nauretaan tilanteen vakavuudesta huolimatta paljon.

Suomalainen eroseminaari
Mieli muuttaa eroseminaarin aikana kohti tulevaisuutta

Kun ollaan ylitetty kurssin puoliväli, huomaa, että ihmisten mieli alkaa olemaan huomattavasti rauhallisempi ja valoa alkaa pilkahtelemaan tulevaisuuden taivaanrannalla. Viimeiset illat kuljetaan jo aivan erilaisissa mielenmaisemissa, kuin alussa oltiin.

Tätä kehitystä voidaan mitata Fisherin ( Bruce Fisher, amerikkalainen alkuperäisen eroseminaarin kehittäjä, psygologian tohtori) alun perin laatimalla testillä kurssin alussa ja lopussa. Kaikki osallistuneet, jotka ovat tämän testin tehneet, ovat tähän mennessä kulkeneet huiman matkan testinkin mukaan. Testi on vapaaehtoinen, mutta suurin osa ryhmistä ja ryhmäläisistä sen tekee.

Erokivusta uteliaisuuteen uudesta elämästä

Viimeinen kerta on aina juhlan arvoinen kerta. Vaikka olisikin vielä matkaa kuljettavana kiitollisuuteen tai anteeksiantoon entistä kumppania tai itseään kohtaan, näyttää maailma jo niin paljon valoisammalta kuin alussa. Jotkut jo tässä vaiheessa näkevät tulevaisuuden valoisampana kuin parisuhteensa aikana pitkään aikaan ovat nähneet.

Suomalainen eroseminaari
Mielenrauha, mikä ihana tila.

Suru muuttuu ajoittaiseksi haikeudeksi, vihaa ei tarvitse enää tuntea ja aito ilo palaa elämään.

Mikä saa minut jatkamaan ohjaamista?

Kun näkee tämän eteenpäin menemisen aluksi niin kipeän ihmisen mielentilassa, ei voi olla kuin suuresti kiitollinen omasta työstään. Jokainen kurssi antaa mahdollisuuden mielenkiintoisten ihmisten tapaamiseen ja erilaisten tarinoiden kuuntelemiseen. Kun näkee mielen voiman, joka synkästä ajatusten kierteestä kulkee kohti tulevaisuuden pohdintaa, ei voi kuin ihmetellä meidän ihmisten olemassaolevia voimavaroja. Meissä jokaisessa on todellakin valtameren suuruinen voima, jonka voimme oppaaksemme valjastaa (Valot pimeyksien reunoilla, Apulanta).

 Katso tästä , milloin seuraava SUOMALAINEN EROSEMINAARI alkaa. Sivuilta löytyy myös palautteita ihmisten kokemuksista.

Vastaa