Suomalainen eroseminaari

Suomalainen eroseminaari, Helsinki

Ero tai avioero on yksi elämän kipeimmistä paikoista. Suomalainen eroseminaari on menetelmä, jossa ryhmässä käydään läpi parisuhteen päättymiseen liittyvät tunnetasot. Yksi iso ja vaikuttava tekijä seminaarissa on vertaistuki.  Kaikkien elämäntilanne ryhmässä on kosketuksissa parisuhteen katkeamiseen, eroon liittyviin kokemuksiin. Muiden ryhmäläisten kokemukset auttavat ymmärtämään omia kokemuksia ja tunteita. Erotarinat ovat erilaisia, mutta selviämisen prosessi on hyvin samanlainen. Voit lukea seminaarissa mukanaolleiden kokemuksia tämän sivun alaosasta.

Suomalainen eroseminaari, vantaa
Suomalainen eroseminaari antaa työkaluja erosta eteenpäin kulkemiseen
Erosta voi saada oppimatkan henkiseen vapauteen. Haluatko sinä erovapaaksi?

Ilmoittautuminen

En itse enää järjestä ryhmiä, mutta niitä löytyy ympäri Suomea. Eroseminaarista voi lukea lisää sivustolta http://suomalaineneroseminaari.fi/.

Suomalaisen eroseminaarin tavoitteena on henkinen vapaus kärsimyksestä, jonka ero tai avioero aiheuttaa.
Lapset ja ero
Lapset ja ero on  tärkeä teema. Siksi sille on varattu ihan oma ilta.

 

Miten toimimme suomalaisessa eroseminaarissa

Blogissa: Mikä ihmeen Suomalainen eroseminaari, avaan sitä, miten tuo ryhmä toimii.

Erotako vai ei – päätöksen teko voi olla vaikeaa

Jos vasta pohdit eron mahdollisuutta, voit tutkia asiaan vaikuttavia näkökulmia verkkokurssin avulla ennen ratkaisujen tekemistä: Lue lisää kurssista Parisuhteen ongelmista rakkauden ratkaisuihin.

Suomalaisessa Eroseminaarissa mukanani olleiden kommentteja:

”Kiitos vielä sinulle eroseminaarista, meidän johdattamisesta eroprosessin systemaattiseen käsittelyyn ja ennenkaikkea ymmärtävästä ja hyväksyvästä mutta avartavasta ja kehittävästä otteestasi ja ilmapiiristä, jonka olemuksellasi loit ympärillemme. Olen saanut sinulta ja tästä enemmän eväitä itseeni ja polulleni eteenpäin, kuin voin sanoittaa.” – Eeva, kevät 2021

”Parasta eroseminaarissa oli se luottamuksellinen, turvallinen ja hyväksyvä ilmapiiri, joka tuki omaa eromatkaani. Ilman sitä olisin ollut hukassa prosessini keskellä. Leenan myötäelävä ja viisas työskentelyote ryhmämme kanssa kantoi meidät kaikki valoa kohti. Ja mikä ihaninta, sain paljon uusia ystäviä, joiden kanssa vertaistuki, keskustelu ja yhteydenpito jatkuu edelleen.” – Heli

”Eroryhmä on lämminhenkinen ja suotuisa ympäristö käsitellä erotapahtumaa. Ryhmän tiiviin, ymmärtäväisen yhteishengen aistii jo sisään tullessa. Leenan tyyli sopii eroryhmään, en olisi voinut kuvitella, että eroryhmän käyminen antaa näin paljon. Se on enemmän kuin avioeron käsittely. Suosittelen lämpimästi Forte Valmennuksen eli Leenan eroryhmää.”
– Johanna 37v.

”Erostani oli melkein vuosi kun tulin Leenan eroseminaariin. Ajattelin, että en halua kantaa vanhoja rooleja, suruja ja murheita ja haluan saada jonkinlaisen pohjan uusiin ihmissuhteisiini. Leena oli myötäelävä, mutta sopivan napakka valmentaja, joka jaksoi kerrata ja toistaa kun omassa päässä vain samat levyt soivat, kunnes päästi irti ja sai tilaa uusille ajatuksen aluille. Eroseminaarissa sai purkaa tunteet hyväksyvässä ilmapiirissä ja olla turvallisesti vihainen, raivokas, surullinen ja väsynyt, mutta myös toiveikas, itsenäinen, onnellinen ja tasapainoinen. Ryhmän tuki on ollut myös mahtavaa – nyt minulla on joukko uusia ystäviä, joille ei tarvitse esittää mitään roolia. Olemme jakaneet yhdessä elämän järkyttävimpiä asioita ja selvinneet. Nyt nauramme ja tuemme eroseminaarin jälkeenkin toisiamme uusissa elämäntilanteissa.”
– Nainen 47v.

Tässä vielä palautetta kurssista kirjallisena: 
– ihana, lämmin, viisas, ammattitaitoinen ja taitava ohjaaja sekä ihanat, avoimet, rohkeat ja viisaat ryhmäläiset.
– Turvallinen ilmapiiri.
– Ryhmässä sai hyvin uusia näkökulmia, ajatuksia ja eväitä elämään, ja muokattua omia, niitä vääristyneitäkin ajatusmalleja rakentavampaan ja positiivisempaan suuntaan sekä oman sisäisen prosessin kautta että muiden kokemuksia ja ohjaajan ajatuksia kuunnellen ja omaksuen. Kurssin aikana luettavalla kirjalla ja kotitehtävillä oli tässä myös  ratkaisevan tärkeä merkitys. 
– Sai kuunnella ja tulla kuulluksi. Koin yhteyden ja vertaistuen vahvistavan konkreettisesti. Jokaista ryhmätapaamista odotti innolla.
– Sisältö oli erittäin mielenkiintoinen, tarpeellista ja tärkeää. Voisin suositella ryhmää sydämellisesti kaikille eronneille ja eroprosessia läpikäyville. 
– Kokemus oli kokonaisuudessaan voimaannuttava, niin henkisesti kuin fyysisesti, ja omaa prosessia hyvällä tavalla eteenpäin vievä sekä antoi uskoa ja voimia tähän päivään ja myös tulevaisuuteen.
– Olen iloinen ja kiitollinen myös uusista ihmissuhteista, joita ryhmästä sai. Olemme pitäneet yhteyttä edelleen ryhmän jälkeenkin. Watts Up-ryhmässä jaamme kuulumisia ja suunnittelemme mukavaa yhdessä tekemistä, tapaamisia, illanviettoja ym.
Yst.t. ❤️ Ansku”

”Sain eheämmän elämän eron jälkeen eroseminaarin myötä. En olisi uskonut, että puoli vuotta eroseminaarin loppumisen jälkeen tapaisin elämäni miehen, jonka kanssa pystyn lähteä rakentamaan tervettä parisuhdetta ja soveltamaan eroseminaarissa opittuja oppeja.” -Johanna 38v.

Eroseminaarista voi lukea lisää sivustolta https://suomalaineneroseminaari.fi/.