Suomalainen eroseminaari

Suomalainen eroseminaari, Helsinki

Ero tai avioero on yksi elämän kipeimmistä paikoista. Suomalainen eroseminaari on menetelmä, jossa ryhmässä käydään läpi parisuhteen päättymiseen liittyvät tunnetasot. Yksi iso ja vaikuttava tekijä seminaarissa on vertaistuki.  Kaikkien elämäntilanne ryhmässä on kosketuksissa parisuhteen katkeamiseen, eroon liittyviin kokemuksiin. Muiden ryhmäläisten kokemukset auttavat ymmärtämään omia kokemuksia ja tunteita. Erotarinat ovat erilaisia, mutta selviämisen prosessi on hyvin samanlainen. Voit lukea seminaarissa mukanaolleiden kokemuksia tämän sivun alaosasta.

Suomalainen eroseminaari, vantaa
Suomalainen eroseminaari antaa työkaluja erosta eteenpäin kulkemiseen
Erosta voi saada oppimatkan henkiseen vapauteen. Haluatko sinä erovapaaksi?

Missä tapaamme

Seuraava alkava seminaari vuonna 2022:

Tammikuussa 24.1. alkaa  11 viikon seminaari maanantaisin klo 17-20.

Seminaari pidetään Pohjois-Haagassa, Krankantie 3:ssa. Seminaari pidetään pienryhmänä ja mukaan sopii vain 4-6 henkilöä. Pieni ryhmä takaa turvallisen ja luotettavan ilmapiirin, jossa ohjaaja voi olla koko ajan läsnä. Voit lukea, miten seminaarissa toimitaan ja edetään blogista: mikä ihmeen suomalainen eroseminaari/

Ilmoittautuminen

Mukaan pääset ilmoittautumalla joko soittamalla tai sähköpostilla. Soita 040 760 5112 tai meilaa: leena@leenakoivu.fi. Annan mielelläni lisätietoja, jos sinua mietityttää jokin asia, johon et vielä löytänyt vastauksia.

Suomalaisen eroseminaarin tavoitteena on henkinen vapaus kärsimyksestä, jonka ero tai avioero aiheuttaa.
Lapset ja ero
Lapset ja ero on vapaaehtoinen, mutta tärkeä teema. Siksi sille on varattu ihan oma ilta.

Vapautta tavoitellaan 11 eri teeman kautta.

Teemat kuuluvat tutkitusti erosta selviämisen tiehen.

1. teema = työmallin esitteleminen ja ryhmäytyminen.

2. teema = miten lapsuuden sopeutumiskäyttäytyminen on vaikuttanut parisuhteeseen.

3.teema = viha auttaa irtaantumaan.

4.teema = suru vie eteenpäin.

5. teema = itsetunnon vahvistusta.

6. teema = muutos ja sen haasteet.

7. teema = avoimuus ja tunteet.

8. teema = yksinäisyys ja uudet suhteet.

9. teema = rakkaus ja uusi elämä.

10.teema = seksi ja seksuaalisuus.

11. teemana on lapset ja ero -teema, jonka tarkoituksena on antaa vanhemmalle, isovanhemmalle tai läheiselle voimaa ja keinoja auttaa lasta eromatkalla. Viimeisellä kerralla vedetään yhteen yhdessä kuljettua matkaa.

Miten toimimme suomalaisessa eroseminaarissa

Eroseminaari kokoontuu viikon välein samana iltana 11 kertaa. Illan pituus on kolme tuntia. Illan aikana käydään läpi illan teema keskustellen ja toiminnallisia harjoituksia tehden.

Suomalainen eroseminaari on menetelmä, jossa jokaiselle illalle on oma teema ja siihen kuuluva tapa käsitellä asiaa. Illoilla on siten käsikirjoitus, jota jokainen iltojen vetäjä noudattaa.

Itse olen valmistunut eroseminaarien ohjaajaksi vuonna 2013. Tässä työssä minua motivoi Ihmisten voimaantuminen. On joka kerta sydäntä lämmittävää nähdä ja kokea, miten ihmiset alkavat voimaan paremmin ja näkevät oman eronsa hyvänä oppimatkana kohti parempia ihmissuhteita.  Muutos mitataan kurssin alun ja lopun vapaaehtoisella FDAS-testillä, josta ryhmille on tullut upeita tuloksia.

Seminaari maksaa 440€ /11 kertaa. (sis. alv).

Seminaariin ilmoittautumismaksu on 40€, loput 400€ voidaan sopia 1-3 erässä maksettavaksi.

Blogissa: Mikä ihmeen Suomalainen eroseminaari, avaan sitä, miten tuo ryhmä toimii.

Ilmoittaudu mukaan: leena@leenakoivu.fi tai soita/tekstaa viesti 040 760 5112

Muuten, jos vielä vasta pohdit eron mahdollisuutta, voit tutkia parisuhteen parantamisen mahdollisuuksia verkkokurssin avulla ennen ratkaisujen tekemistä: Lue lisää kurssista Parisuhteen ongelmista rakkauden ratkaisuihin.

Suomalaisessa Eroseminaarissa mukanani olleiden kommentteja:

”Kiitos vielä sinulle eroseminaarista, meidän johdattamisesta eroprosessin systemaattiseen käsittelyyn ja ennenkaikkea ymmärtävästä ja hyväksyvästä mutta avartavasta ja kehittävästä otteestasi ja ilmapiiristä, jonka olemuksellasi loit ympärillemme. Olen saanut sinulta ja tästä enemmän eväitä itseeni ja polulleni eteenpäin, kuin voin sanoittaa.” – Eeva, kevät 2021

”Parasta eroseminaarissa oli se luottamuksellinen, turvallinen ja hyväksyvä ilmapiiri, joka tuki omaa eromatkaani. Ilman sitä olisin ollut hukassa prosessini keskellä. Leenan myötäelävä ja viisas työskentelyote ryhmämme kanssa kantoi meidät kaikki valoa kohti. Ja mikä ihaninta, sain paljon uusia ystäviä, joiden kanssa vertaistuki, keskustelu ja yhteydenpito jatkuu edelleen.” – Heli

”Eroryhmä on lämminhenkinen ja suotuisa ympäristö käsitellä erotapahtumaa. Ryhmän tiiviin, ymmärtäväisen yhteishengen aistii jo sisään tullessa. Leenan tyyli sopii eroryhmään, en olisi voinut kuvitella, että eroryhmän käyminen antaa näin paljon. Se on enemmän kuin avioeron käsittely. Suosittelen lämpimästi Forte Valmennuksen eli Leenan eroryhmää.”
– Johanna 37v.

”Erostani oli melkein vuosi kun tulin Leenan eroseminaariin. Ajattelin, että en halua kantaa vanhoja rooleja, suruja ja murheita ja haluan saada jonkinlaisen pohjan uusiin ihmissuhteisiini. Leena oli myötäelävä, mutta sopivan napakka valmentaja, joka jaksoi kerrata ja toistaa kun omassa päässä vain samat levyt soivat, kunnes päästi irti ja sai tilaa uusille ajatuksen aluille. Eroseminaarissa sai purkaa tunteet hyväksyvässä ilmapiirissä ja olla turvallisesti vihainen, raivokas, surullinen ja väsynyt, mutta myös toiveikas, itsenäinen, onnellinen ja tasapainoinen. Ryhmän tuki on ollut myös mahtavaa – nyt minulla on joukko uusia ystäviä, joille ei tarvitse esittää mitään roolia. Olemme jakaneet yhdessä elämän järkyttävimpiä asioita ja selvinneet. Nyt nauramme ja tuemme eroseminaarin jälkeenkin toisiamme uusissa elämäntilanteissa.”
– Nainen 47v.

Tässä vielä palautetta kurssista kirjallisena: 
– ihana, lämmin, viisas, ammattitaitoinen ja taitava ohjaaja sekä ihanat, avoimet, rohkeat ja viisaat ryhmäläiset.
– Turvallinen ilmapiiri.
– Ryhmässä sai hyvin uusia näkökulmia, ajatuksia ja eväitä elämään, ja muokattua omia, niitä vääristyneitäkin ajatusmalleja rakentavampaan ja positiivisempaan suuntaan sekä oman sisäisen prosessin kautta että muiden kokemuksia ja ohjaajan ajatuksia kuunnellen ja omaksuen. Kurssin aikana luettavalla kirjalla ja kotitehtävillä oli tässä myös  ratkaisevan tärkeä merkitys. 
– Sai kuunnella ja tulla kuulluksi. Koin yhteyden ja vertaistuen vahvistavan konkreettisesti. Jokaista ryhmätapaamista odotti innolla.
– Sisältö oli erittäin mielenkiintoinen, tarpeellista ja tärkeää. Voisin suositella ryhmää sydämellisesti kaikille eronneille ja eroprosessia läpikäyville. 
– Kokemus oli kokonaisuudessaan voimaannuttava, niin henkisesti kuin fyysisesti, ja omaa prosessia hyvällä tavalla eteenpäin vievä sekä antoi uskoa ja voimia tähän päivään ja myös tulevaisuuteen.
– Olen iloinen ja kiitollinen myös uusista ihmissuhteista, joita ryhmästä sai. Olemme pitäneet yhteyttä edelleen ryhmän jälkeenkin. Watts Up-ryhmässä jaamme kuulumisia ja suunnittelemme mukavaa yhdessä tekemistä, tapaamisia, illanviettoja ym.
Yst.t. ❤️ Ansku”

”Sain eheämmän elämän eron jälkeen eroseminaarin myötä. En olisi uskonut, että puoli vuotta eroseminaarin loppumisen jälkeen tapaisin elämäni miehen, jonka kanssa pystyn lähteä rakentamaan tervettä parisuhdetta ja soveltamaan eroseminaarissa opittuja oppeja.” -Johanna 38v.

Eroseminaarista voi lukea lisää sivustolta https://suomalaineneroseminaari.fi/.